D.21-23. April

Ekstra oplæg og begivenheder

-Fordi vi ikke kan få nok til vores Symposion!
Her vil løbende blive uploaded information, om det der vil finde sted i vores smukke bibliotek og i andre firnulige kroge af vores gamle bygninger.

Lasse Handberg

- instruktør, teaterdirektør, cand. mag. i filosofi og dansk, Københavns Universitet. Dramatiker ved Den Danske Scenekunstskole. Død regensianer (forhenværende regensianer)

Til Regensens Symposion Handberg holde oplægget ”Fremtidens Teater”. Handberg har siden 2012 været teaterdirektør for Teater Mungo Park i Kolding, og vil fra sommeren 2017 være teaterdirektør for Teater Mungo Park i Allerød, hvor teatret oprindeligt startede tilbage i 1992. Teatret er opkaldt efter den skotske opdagelsesrejsende Mungo Park, hvilket der er en særlig god grund til, da teatret i dets gøren og laden søger at opdage uudforskede områder i det uendelige teaterlandskab. Teatret er hvad man derfor kan kalde et moderne avantgardeteater, og lægger ikke kun huse til traditionelt teater men mange former for kulturoplevelser: koncerter med jazz og nye navne inden for dansk rock, pop og hip-hop, særarrangementer og foredrag med kulturpersonligheder i forbindelse med forestillingerne. Fra 2003-2012 var Handberg teaterdirektør for BaggårdTeatret, Svendborg, som under hans ledelse opnåede egnsteaterstatus i 2007. I 2005 var Handberg med til at stifte Teater Momentum i Odense, hvor han siden har været formand for bestyrelsen. Derudover er han også med i bestyrelsen for Det Københavnske Teatersamarbejde (KBHT) og er desuden bestyrelsesformand for filmfestivalen SVEND. Handberg har instrueret adskillelige teaterforestillinger –bl.a. ’Kampen Om Danmark’, ’Taasinge’ om Elvira Madigan; ’Honningkagebyen’ om Brødremenigheden i Christiansfeld; stand-up-satiren ’Gud'me’ og senest i 2015 teaterkoncerten ’Carl’ (Mungo Park Kolding/BaggårdTeatret/Odense Teater), som han ligeledes var dramatiker på. Derudover har han skrevet mange teaterstykker bl.a. ’Jäger’ (Svalegangen), ’Producenterne’ på Fjællebroen (BaggårdTeatret/Nørrebro Teater) og sammen med nuværende teaterdirektør for Mungo Park i Allerød, Martin Lyngbo, har han dramatiseret Kierkegaards ’Forførerens Dagbog’ (Mungo Park). Af væsentlige produktioner kan desuden nævnes ’Forsamlingshuset’ (BaggårdTeatret, 2008), ’Rindal’ (Mungo Park Kolding, 2013), ’Yahya Hassans Digte’ (Mungo Park Kolding, 2014) og ’De stuerene’ (Mungo Park Kolding, 2016).

Cecilie Felicia Stokholm Banke

-Seniorforsker. Danish Institute for International Studies, DIIS

Banke vil holde oplægget "Syv år for Tyrkiet". At blive en del af Europa har i generationer været mål for Tyrkiet. Det er en motor i tyrkisk politik. Men kupforsøget i juli 2016 og den efterfølgende udrensning blandt oppositionen har forværret forholdet mellem Tyrkiet og EU, der efter Tulipan-krisen og de aflyste vælgermøder i Europa kun er blevet værre. Spørgsmålet er, hvor Tyrkiet og Europa står efter folkeafstemningen den 16. april.

Andreas Pinstrup Jørgensen

-cand. soc. Københavns Universitet - død regensianer (forhenværende beboer)

Del og Hersk - Derfor er medarbejdereje den rigtige vej til en stabil, produktiv og mere lige økonomi. Tidligere regensianer Andreas Pinstrup har studeret på Yale University og har en grad i politisk sociologi fra Københavns Universitet. Andreas sidder i bestyrelsen i Demokratisk Erhvervsnetværk og er yngste medlem af Merkur Banks repræsentantskab. Andreas arbejder pt. i virksomheden Fresh.land og har de sidste to år arbejdet på en bog om medarbejderejerskab. Pinstrup vil holde oplægget "Del og Hersk - derfor er medarbejdereje den rigtige vej til en stabil, produktiv og mere lige økonomi". Oplægget tager publikum med til demokratiske virksomheder rundt omkring i Europa, for at vise, hvordan medejerskab kombineret med medarbejderindflydelse i beslutningsprocesserne kan skabe højere produktivitet, innovation og stabilitet end i den privatejede virksomhed. Desuden kan en høj andel af demokratiske virksomheder i økonomien sikre en mere bred fordeling af velstand samt højere beskæftigelse og et stærkere civilsamfund.

Camilla Kring

- Civilingeniør og ph.d. i balancen mellem arbejdsliv og privatliv. Død regensianer (forhenværende beboer)

Camilla Kring driver konsulentvirksomheden Super Navigators ApS, hvor målet er at skabe attraktive arbejdspladser, der forener høj livskvalitet og produktivitet. Med konceptet Life Navigation skaber Camilla Kring fleksible arbejdskulturer, der både understøtter A-mennesker og B-mennesker. Life Navigation er implementeret i ti lande, og kunderne er blandt de bedste arbejdspladser i Europa. Forfatter til bøgerne ”Livsnavigatøren” (2006), ”Supernavigatør” (2011) og senest den anmelderroste ”Jeg er B-menneske – Kampskrift for et samfund, der understøtter alle døgnrytmer” (2015). Desuden stifter af B-samfundet, der kæmper for et fleksibelt samfund, som også understøtter B-mennesker. B-samfundet har medlemmer i 50 lande. Mere info om Camilla Kring her.
Til Regensens Symposion vil Camilla Kring holde oplægget "Jeg er B-menneske – Kampskrift for et samfund, der understøtter alle døgnrytmer". A-mennesker har fra gammel tid domineret indretningen af samfundet. De har skabt A-skoler og A-arbejdspladser. De har indpodet en holdning i os om, det gode menneske står tidligt op. De har fået B-mennesker til at føle skyld og skam, hvis de ikke møder tidligt. De har skabt arbejdspladser, hvor ledere belønner de morgenfriske. Det gav god mening at belønne de morgenfriske i landbrugssamfundet, hvor produktiviteten var afhængig af befolkningens aktivitet i de lyse timer, men hvorfor skal A-menneskene have en konkurrencefordel i vidensamfundet, hvor flere og flere arbejdsopgaver kan løses på alle mulige tidspunkter? Hvorfor opfattes man som mindre produktiv, hvis man foretrækker en aktiv aftenstund og en rolig morgenstund? Og hvorfor har A-mennesker taget patent på disciplinen, bare fordi de står tidligt op om morgenen? Vi har brug for et opgør med 8-16-samfundet og dets manglende respekt for B-menneskers døgnrytme. I vidensamfundet er det sund fornuft både menneskeligt og økonomisk at give mennesket arbejdstider, der matcher dets biologiske rytme. For din døgnrytme har stor indflydelse på din livskvalitet, dit helbred og din produktivitet. Camilla Kring er død Regensianer (forhenværende beboer), og boede på Regensen i årene 2000-2005.

Troels Petersen

- Lektor i partikelfysik, Københavns Universitet. Død regensianer (forhenværende beboer)

Troels Petersen vil holde et oplæg med overskriften: “Fra Big Bang til det Moderne Menneske - naturvidenskabens skabelseshistorie". Mennesker fra alle civilisationer har igennem historien forsøgt at forklare, hvordan verden omkring dem blev til, hvilket har givet ophav til et væld af skabelseshistorier. Mens disse er fascinerende i sig selv, så bygger de kun i ringe grad på fakta. Gennem moderne forskning er det i store træk lykkedes at kortlægge historien fra Big Bang til det Moderne Menneske, hvilket er en fantastisk fortælling fra næsten alle naturvidenskabelige forskningsgrene. Troels Petersen vil gennemgå hvordan alt stof i universet blev til, hvad universet indeholder idag, hvordan solsystemet, jorden og månen blev til, hvornår vand og liv kom til jorden, livets udvikling, pattedyrenes tid, menneskets oprindelse og sidst men ikke mindst, hvordan det moderne menneske har erobret jorden og gjort den til deres på godt og ondt. Mere information om Troels Petersen her.

Camilla Sløk

- p.hd. og lektor, CBS. Død regensianer (forhenværende beboer)

Lederskab i det offentlige og de moralske aspekter deraf har været et omdrejningspunkt for Camilla Sløks forskning. Med udgangspunkt i sin teologiske, historiske og sociologiske faglighed, har hun netop undersøgt og prøvet at forstå ansvar, succes og fiasko ved lederskab i offentlige embeder. Derudover har Sløk også undersøgt de dilemmaer, som ledere stødere på ved forsøg på at udvikle og transformere den offentlige sektor til borgernes nytte. Sløk vil til Regensens Symposion holde oplægget "Ansvar og Skyld i Dagens Samfund”.

Programmet for bonus-begivenhederne:
Lørdag:
•11:00 Cecilia Felicia Stokholm Banke - Biblioteket
•16:00 Troels C. Petersen - Biblioteket
•17:30 Søren Scott Bertelsen - Pop-up på et regensianer-værelse
Søndag:
• 13:00 Andreas Pinstrup Jørgensen - Biblioteket
• 14:00 Camilla Kring - Biblioteket
• 15:00 Lasse Handberg - Biblioteket
• 16:00 Camilla Sløk - Biblioteket
• 16:00 Grith Martinsen - Pop-up på et regensianer-værelse.
• 17:00 Rasmus Jaksland - Pop-up på et regensianer-værelse