Forside Regens.samfundet Om Regensen Optagelse Regensielt Buegangen
Kontakt

Optagelse pĂĄ Regensen

Kollegiet Regensen råder over ialt 100 værelser på mellem 11 og 25 kvadratmeter. Huslejen andrager p.t. for studerende 1.600 kr. pr. måned og et månedligt bidrag på 110 kr. til diverse fællesudgifter.

Man flytter normalt ind på et af de mindre værelser og avancerer så ved anciennitet til de større værelser. Huslejen er uafhængig heraf.

Ud over at have glæde af de flotte gamle værelser, festsalen, biblioteket og Rundetårn udenfor vinduet, er der i huslejen inkluderet fri vaskeri, fri internet, bordtennis, hjemmebiograf mv.

Regensen hører under Københavns gamle kollegier, og i kraft heraf skal optagelse søges på separat ansøgningsskema: Download skema.

Ansøgningen sendes til:

Stuart Ward
Store Kannikestræde 2
1169 København K

Ansøgningsfristerne er 1. juli og 20. januar.

For at komme i betragtning skal ansøgningen vedlægges en frankeret svarkuvert.

For at blive optaget på Regensen skal man 1) være dansk statsborger, 2) indskrevet på Københavns Universitet eller DTU, 3) have bestået to år eller 120 ECTS på universitetsniveau (dokumentation kan eftersendes, hvis man ikke har bestået de sidste eksaminer inden ansøgningsfristen, men forventer at have bestået to år på universitetsniveau inden tilflytningen), 4) have et ECTS-vægtet karaktergennemsnit på mindst 7,0 på den nye skala for alle beståede eksaminer indtil ansøgningstidspunktet.

Disse krav er ufravigelige.

Ansøgere, som påtænker mindst to års ophold på Regensen, samt værdigt trængende, der opfylder ovenstående krav, vil blive prioriteret. Ved bedømmelsen af ansøgningen lægges særlig vægt på ansøgerens sociale og økonomiske forhold, såvel som en motiveret ansøgning på maks 1 side.

Et udvalg bestående af provsten og fem alumner beslutter hvilke ansøgere, der skal tilbydes et værelse i det følgende semester, og i hvilken rækkefølge. Alle ansøgere vil modtage et brev inden for ca. to måneder fra ansøgningsfristen, hvor det fremgår, hvorvidt man er optaget på ventelisten, og i så fald hvilken plads man er tildelt. Da antallet af pladser afhænger af antallet af udflytninger det pågældende semester, er man ikke garanteret plads, selvom man optages på ventelisten. Klokkerne vil tage direkte kontakt til den næste ansøger på listen, lige så snart det står klart, at et værelse bliver ledigt.

Har du yderligere spørgsmål kan du med fordel konsultere følgende side med spørgsmål og svar om optagelse. Finder du ikke svaret på dit spørgsmål her kan du rette henvendelse til Regensens Klokker.

På menuen ovenfor kan du vælge "Om Regensen" og læse en beskrivelse af livet på kollegiet.

Her nedenfor kan du imidlertid læse, hvorledes tre regensianere har oplevet/oplever tilværelsen på Regensen.
(At fraflytte Regensen kaldes at "dø", "Frk. Lind" er gårdens Lindetræ.)

Rikke Garfield Lagersted-Olsen
boede på gangene "Sumpen", "Proletariatet", "Patriciergangen", "Admiralitetet", "Husargangen" og "1. Rige" på Regensen i perioden 2006-2011.
Opskrift på Regensgryde

Det første, man skal bruge, er en person med lige dele vovemod, ungdommelig naivitet, nysgerrighed og skruppeløshed. Helt ideelt er det, hvis personen endnu har et par nye, uformelige stiklinger strittende ud fra sig, som måske ikke passer ind i massen, men giver gryderetten den rette spændstighed under blandingen.

Personen lukkes ned i gryden og oplever det første chok ved at svitses. Efter et par minutter tilsættes de første ingredienser bestående af 3 liter indkogt ekstrakt fra en tidligere ret, 2 dl. sproglig ekvilibrisme fra regensvokabularet og 5 dl. faglig stolthed. Det sidste må endelig ikke overdoseres i begyndelsen, da det kan give bismag senere.

De nye ingredienser kan ved tilførslen afføde et kaos i gryden, men efterhånden ophæves forskellene ved omrøring. Retten begynder langsomt at simre, uden at koge. En duft af studentikos åndrighed og festligt sold begynder at brede sig i rummet omkring gryden. På dette tidspunkt er retten modnet og tilsættes små doser Bjørnegrotte, 5 liter portvin, 1 Fægtestue, 10 stk. P-vagter, 1 stk. Rundetårn, 30 gange 'Mit navn er kuns Jensen', 0,5 liter Provstete og 2 Slåbrokker.

Langsomt trænger de nye ingredienser ind i retten, og det hele begynder at boble uden låg. Tjek kogetiden på P-vagtens emballage! Når det hele har summet et stykke tid tilføres et par vigtige ingredienser i form af 5 dl. fællesskab, 7 dl. foreningssolennitet, 3 relikvier og 2 dl. Frk. Lind, frasorteret frøene. Pas på med Frk. Lind, hun kan have en kåd virkning på retten.

Derfra er der kun tålmodighed og ventetid tilbage, indtil retten er kogt tilstrækkeligt ind og består af et kondenseret konglomerat af regensielt sammenhold, moderniseringsapati, indbyrdes selvtilstrækkelighed, en smule snobbisme og åndelig stimulans. Smagen skal være sprudlende som erigeret ordkløveri og stemningen løfte sig mod Tankens Slot.

På dette tidspunkt er retten klar. Inden servering oversmøres det hele med et tykt lag intellektuel glasur og drysses med klokkeringning.

Velbekomme!

NB! Pas på med retten, den kan være vanedannede...

Rikke Garfield Lagersted-Olsen
* 14.2.2006

Anne Selsøe Sørensen
har boet pĂĄ gangen "Bunden" pĂĄ Regensen i perioden 2007-2012
Lidt om Regensens tommelfingerregel

Henne i Netto på hjørnet af Landemærket og Suhmsgade, helt oppe ved kasse 1, til højre for dér, hvor man sætter kurven, når man har lagt agurkerne på båndet, midt i det allerhelligste af Dansk Supermarkeds salgsstrategi, lige dér er der et hyldemiljø.

Et hyldemiljø med chokoladeskildpadder og lakridsstænger, sladderblade og lommelærker, batterier og brillesnore. Regensen er dét hyldemiljø. Fyldt med fristelser og nødvendigheder og indbydelser til impulskøb; en del mærkværdighed og mangfoldighed og ting, man ikke vidste, man havde brug for.

Det er i dette hyldemiljø, at man skal finde balancen mellem den totale afholdenhed på den ene side og det fatale overforbrug på den anden. Ja, for privatøkonomien holder naturligvis ikke til impulskøb hver eneste dag, og derfor kan ugens smukkeste timer nogle gange være den søndag formiddag, hvor Netto er lukket, roen forplanter sig på Gården, og Rundetårn glimter i det sprøde sollys.

Men allermest gælder den regensielle tommelfingerregel, at når man tænker på nuet og giver efter for hyldemiljøets fristelser, er tilværelsen for nice. Er du ikke til impulskøb, er køen ved kasse 2 eller 3 oplagt. Ellers venter Regensen på dig. Anne Selsøe Sørensen

Anne Selsøe Sørensen

Rune Rattenborg
har boet pĂĄ gangene "Sumpen", "Patricier", "Juntaen" og "Admiralitetet" på Regensen i perioden 2008-2012
Regensen er mit hus og alt hvad jeg bærer med mig, eller "Vi var her først!"

- bemærkning til Regensprovstens parafrasering af John Donne i lyset af et efterårs kaskade af naboklager.


Regensen er en ø. Walden Pond. Præcis dét sted på den strand i Mexico den dag i 1512 hvor Cortéz satte ild på sine skibe. Futurumafdelingen af Johannes’ Åbenbaring og cremen af det talkshow som Jørgen de Mylius og Tom Waits skulle have lavet, alt anarkis og alle metamorfosers kravlegård og højsang. En babylonsk inerti som vil ændre dit sprog, dit blik, din hørelse, og rode så meget med dit associative omstillingsbord at intet, intet nogensinde igen vil kunne betragtes med den samme tilforladelige uskyld eller ligegyldighed. En fiks lille Einstein-Rosen-bropakket ned på sin helt egen matrikel, med sin helt egen tid, sin helt egen bøjning af verden.En af Guds helt egne prototyper. Den rummer ingen skala, den måler sig selv ved en hvilken som helst målestok den kan samle op, et 50 millioner kroner tungt kaos af geværer, sabler, knuste borde og flyvende (sic!) tallerkner, statutændringer, indstillinger, henstillinger, sjoflinger, håndsoprækninger, flagnedtagninger, klokketårn og korsang, promiskuitet og utilstedelig omgang med alt og alle, alle steder og med hvad som helst. Vor Frue Plads er dit jagtterræn, Ralf Hemmingsen din logerende, og konstateringen af at havnebadet på Islands Brygge ikke fandtes i 1623 forklaring nok hvis etaten overvejer at skrive dig en bøde for at bade foran Det Kongelige Bibliotek. Glem alt om ansøgningsskemaet, glem alt om billige studieboliger, glem alt om hippe adresser og verden udenom. Dette er Danmarks eneste certificerede Higgs-partikel og det næste TerraIncognita. Det er, slet og ret, Regensen.

Rune Rattenborg


regensen.dk | kontakt | Opdateret d. 26.11.2009